Informatii utile

May 8, 2015

Slefuirea si finisarea podelelor


O podea naturala transforma in cateva clipe o incapere rece intr-una calda si primitoare. Inainte de a monta orice tip de podea este indicat sa faci cateva verificari simple ca sa iti dai seama daca rost sa o schimbi pe cea veche sau poti doar sa o retusezi in unele locuri!

Primul pas ce trebuie facut este sa verifici daca usile au fost etansate cu hartie adeziva pentru ca restul casei sa nu se umple de praf. Meseriașul tau detine in dotare o masina de slefuit mecanica care sa te scape repede si usor de murdaria impregnata si sa indeparteze denivelarile de la suprafata scandurilor? Podelele subtiri si crapate nu merita efortul de a fi renovate, iar cele alcatuite din mai multe marimi si tipuri de lemn nu vor arata bine decat daca sunt vopsite sau mascate cu un strat inchis la culoare.

Daca exista totusi goluri in placile de parchet vechi, acestea pot fi acoperite cu chit de lemn la culoare cand sunt de dimensiuni mici sau cu fasii de lemn introduse si slefuite la nivelul suprafetei cand sunt putin mai mari. Atunci cand problema e extinsa, mai bine inlocuiti intreaga podea!


Atentie! Bateti cuiele pana sub nivelul parchetului si indepartati depunerile groase de vopsea inainte de a pune masina de slefuit in functiune, pentru a nu-i rupe hartia abraziva!

Unelte si echipament necesare pentru un mester calificat:

 • Masina electrica mare de slefuit pentru a curata cea mai mare parte a podelei
 • Slefuitor de margine pentru a ajunge la capatul scandurilor
 • Hartie abraziva de diverse granulatii
 • Racleta unghiulara
 • Bucata de lemn, suport pentru hartia abraziva
 • Dorn
 • Ciocan
 • Surubelnita electrica
 • Matura
 • Carpe umede
 • Hartie adeziva
 • Spaclu
 • Chit de lemn
 • Pensula cu par natural
 • Manusi de protectie

Meseriasul calificat stie deja ca pentru a indeparta mizeria grosiera, trebuie montata pe masina de slefuit prima oara o hartie cu granulatie mare si lucrat in diagonala, de-a lungul scandurilor, suprapunand fasiile raschetate cu aproximativ 7,5 cm. Cand scandurile sunt mult umflate ori crapate, aspirati bine apoi repetati pasul de mai sus, lucrand in diagonala, in directia opusa. Aceeasi pasi trebuie repetati cu hartie de granulatie medie, apoi cu hartie cu granulatie fina.


Colturile se vor finisa de catre meserias manual sau cu ajutorul unui slefuitor mic cu disc sau glaspapir. Pentru laterale se va folosi un slefuitor de margine.


Atentie! Meseriasul trebuie sa foloseasca cu grija masina de slefuit altfel poate pierde controlul usor si podeava se va strica iremediabil!


Porneste masina, sprijinita pe roti si lasa lin banda pe pardoseala. Lasa-i aparatului timp sa se miste incet si nu incerca sa-l tii in loc, caci va face gauri in podea. Masina trebuie sprijinita pe roti la sfarsitul fiecarei ciclu si tinuta in linie dreapta in timpul utilizarii, nu in curbe, caci va crea semne de rasucire.


La final, scandurile trebuie izolate cu un strat de ceara, ulei si lac poliuretanic sau vopsea. De preferat este sa folosesti ceara doar in zonele mai putin tranzitate fiindca aceasta atrage praful si nu este foarte durabila.


Cel mai simplu de folosit este ceara alchidica, aplicata cu pensula, insa trebuie data in mai multe straturi subtiri, altfel ramane moale si arata urat. Uleiurile sunt si ele simplu de utilizat, stratul format insa inchide putin culoarea naturala a fibrei. Urmeaza cu atentie pasii indrumatori de pe fiecare cutie!

 

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult