Informatii utile

May 8, 2015

Montarea placilor de linoleum, pluta sau mocheta


Important in montarea placilor de linoleum, pluta sau mocheta este ca acestea sa fie dispuse corect si drept astfel incat modelul lor sa fie centrat mereu in zona principala a camerei si bordurile uniforme. Poti obtine asta gasind centrul camerei, incrucisand punctele de mijloc ale peretilor opusi si folosind sfori prinse cu piuneze in podea.

Placile se intind din centrul camerei, pe uscat, de-a lungul celor 2 sfori pana la ultima placa intreaga care incape in camera. Daca la margine din placi trebuie taiat mai mult de o patrime din latimea ei, ajusteaza sfoara paralela cu respectiva margine a peretelui, miscand-o cu jumatate din latimea placii. Verifica sforile sa fie incrucisate in unghiuri drepte, treci apoi cu creta peste sfori si loveste-le ferm de podea ca sa lase urme in toate directiile.

Daca placile nu sunt autoadezive, aplica adezivul cu ajutorul unui pieptene de gresie si aseaza prima placa fix pe linii. Se lucreaza din interior spre exterior, in ambele directii.

Placile se pun cap la cap pentru a nu se strecura apa intre ele, dupa care sterge orice urma de pe suprafata placii. Completeaza un sfert din suprafata, incepand cu zona cea mai indepartata de usa. Acum ca ai intins toate placile, lasa adezivul sa se aseze inainte de a plasa marginile.

Taierea placilor se face astfel: pune placa ce vrei sa o tai exact deasupra ultimei placi intinse, apoi pune o alta placa intreaga deasupra ei, astfel incat marginea sa fie cap la cap cu plinta. Foloseste marginea placii de sus ca punct de orientare, pentru a marca linia de taiere a placii de mai jos. Ai grija sa tai precis placile autocolante inainte sa indepartezi hartia protectoare.

Poti proteja marginile usilor fixand o bagheta pe prag. Etanseaza cu ceara de podea sau cel putin trei straturi de lac poliuretanic pluta in cazul in care aceasta nu are suprafata finisata.

Placile de mocheta chiar daca se intind lejer e bine sa fie fixate marginile de podea cu banda dublu-adeziva, mai ales in camerele copiilor, in jurul usilor si la fiecare al treilea rand.

Placile de mocheta sunt asezate, traditional in sah, alternand directia de orientare a firelor. Vezi spatele mochetei, unde este trecuta directia firelor cu o sageata.

Fasiile de linoleum se taie cel mai bine pe un placaj, apasand ferm cu cutitul, prin partea decorativa. Pluta trebuie crestata pe suprafata si apoi rupta pe crestatura.

Placile de mocheta se taie intotdeauna pe dos, tinand cutitul inclinat, pentru o taietura neteda. Fa-ti un sablon pentru placile ce vrei sa le montezi in jurul obstacolelor. Pentru tevi, cresteaza placa de la marginea din spate catre pozitia tevii, apoi taie un cerc la dimensiunea tevii. Pentru gaurile circulare, este foarte utila teava metalica, ascutita la „gura”.

Ca diferentele de culoare intre placile de pluta sa nu fie deranajante, amesteca placile de pluta.

Fasiile inguste de mocheta nu stau intinse, ele tind sa se rasuceasca, asa ca ai grija sa ajustezi punctul de pornire, ca fasiile de margine sa fie mai inguste de 10 cm.

Bulele de aer se scot presand linoleumul circular, dinspre centru spre exterior.

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult