Informatii utile

May 8, 2015

Pregatirea peretilor pentru placarea cu faianta


Cel mai important lucru de care trebuie sa ai grija atunci iti pui faianta este ca suprafata sa fie curata, nivelata, fara urme de adeziv vechi sau praf, altfel placile nu vor adera bine. Denivelarile, strica si ele alinierea placilor, iar placile de oglinda sau de sticla fixate pe o suprafata denivelata vor produce o imagine distorsionata.

Procesul in sine de placare nu este unul neaparat dificil dar pentru inceput ar fi binesa incepi cu suprafete mici ca bariera de stropi pentru chiuveta sau un pervaz si cel mai indicat ar fi sa nu cumperi cea mai buna faianta pana nu iti insusesti principiile de baza daca nu vrei sa apelezi la un meserias calificat.

Aseaza placile astfel incat ele sa fie centrate pe zona de placare. Incearca sa adaptezi limitele zonei de faiantat in asa fel incat sa folosesti doar placi intregi pentru a termina repede si sa nu trebuiasca sa le tai.

Incepe sa planifici unde vor fi asezate placile intregi. Cauta punctul central al peretelui si incepe de acolo sa asezi placile. Avand in vedere faptul ca e imposibil aproare sa nu intampini obstacole ca glafurile ferestrelor, tocurile usilor, obiectele sanitare incastrate in perete, toate necesitand atentie, alege cel mai bun punct de pornire si evita sa ramana in margini fasii prea subtiri.

Pornirea este mereu esentiala. Scopul este sa obtii un aspect echilibrat pe fiecare suprafata, cu randurile centrate pe perete sau pe zona lui cea mai proeminenta.

Alte probleme in montarea faiantei mai pot cauza si golurile usilor si ferestrelor iar aici va fi nevoie sa te misti repede caci adezivul se usuca repede. Parcurge portiuni mici, curatand excesele din mers, inainte sa se intareasca.

Placile de pardoseala si cele de perete nu trebuie amestecate deoarece primele sunt mai grele si montate pe perete risca sa cada.

Nu incerca sa plachezi peste finisari deteriorate. Curata bine orice urma de tapet si asigura-te ca peretele e solid si stabil.

Peste tencuiala vopsita si peste gipscarton vopsit se poate placa faianta, dar, trebuie indepartate alte tipuri de acoperiri. Peretii din caramida goala trebuie tencuiti inainte se a aplica faianta.

Singurul tip de tapet care poate fi indepartat doar cu apa inainte de a fi aplicata faianta este tapetul de hartie.
Nu incerca niciodata sa plachezi peste finisari deteriorate!

Lasa-i timp noii tencuieli sa se usuce complet inainte de a placa, apoi aplica o amorsa de etanseizare.

Peste faianta existenta se poate placa doar daca aceasta e fixata ferm, dar cel mai indicat ar fi sa o indepartezi. Adezivii moderni permit placarea peste placile vechi.

Placile vechi se slefuiesc cu hartie cu carbura de siliciu, se cresteaza apoi se sterg de praf. Rosturile vechi nu se suprapun cu cele vechi.

La sfarsit, spala peretii cu detergent universal, apoi clateste de sus in jos.

 

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult