Informatii utile

Nov 5, 2013

Cum sa ai o casa sigura pentru tine si familia ta


Casa ta este locul in care te simti cel mai in siguranta si cel mai confortabil. Aici stii ca iti poti lasa copiii sa se joace fara sa iti faci prea multe griji si stii ca nu te pandeste nici un pericol evident.

In casa avem, insa, o multitudine de aparate, fire, echipamente si elemente de mobilier. Ele nu prezinta un pericol evident, dar pot provoca mici accidente nedorite asa ca iata cateva masuri de precautie simple pe care le poti lua pentru a iti face casa si mai sigura si mai confortabila, atat pentru tine cat si pentru cei mici.

Aranjeaza firele electrice si prelungitoarele

Chiar daca la inceput casa nu este proiectata cu fire care sa traverseze holurile sau camerele, din comoditate folosim prelungitoare si tragem fire in graba pe care nu le securizam. Este destul de simplu sa te impiedici de ele si sa cazi sau chiar sa scoti ceva important din priza. Exista echipamente speciale care acopera aceste fire sau ele pot fi trase de un electrician prin tavan sau pe langa perete, astfel incat casa sa fie mai sigura si sa arate mai bine.

Verifica si intareste barele de prindere si balustradele

De multe ori ne punem toata increderea intr-o bara de sustinere sau intr-o balustrada care, credem noi, ne va sustine greutatea de fiecare data. Insa acestea sunt de multe ori prinse in simple suruburi sau cuie care se slabesc destul de usor. Pentru a preveni accidente, cel mai sigur este sa le verifici rezistenta din cand in cand si sa le intaresti prin inlocuirea sistemelor de prindere sau strangerea lor.  

Adauga lumini de veghe si de ghidaj

Micile accidente se intampla mai mult seara si noaptea, cand nu vezi pe unde mergi. Pentru a le preveni poti sa instalezi lumini de veghe sau ghidaj pe holuri ori in bai, cu intrerupatoare usor de activat si puse la indemana. Este util sa inlocuiesti toate becurile care s-au ars sau sa pui unele mai puternice in cazul in care cele existente sunt prea slabe. Poti chiar sa chemi un electrician pentru a-ti pune aplice acolo unde nu sunt deja prevazute si unde lumina te-ar ajuta foarte mult.

Repara scaunele

Scaunele folosite multa vreme, in special cele de lemn sau PAL, se slabesc si nu este exclus sa cazi cand ti-e lumea mai draga. Un tamplar te poate ajuta sa le repari pe cele ce pot fi reparate, mai ales daca acestea fac parte dintr-un set de mobilier pretios pentru tine.

Personalizeaza si securizeaza bucataria

In bucatarie se intampla cele mai multe accidente. Sunt toate elementele care genereaza caldura plasate la inaltime astfel incat cei mici sa nu ajunga la ele? Un handyman poate sa faca asta pentru tine. Usa de la cuptor nu se inchide? Poate ar trebui reparata. Sunt toate articolele periculoase, precum cutitele si ustensilele ascutite, puse intr-un compartiment separat, la inaltime, cu o incuietoare simpla ce nu poate fi deschisa de copii? Acest lucru poate fi realizat in cateva minute de catre un lacatus profesionist.

Controleaza accesul catre zonele periculoase

Ai un balcon unde nu vrei sa ajunga cel mic, o piscina sau o gradina in care nu vrei sa aiba acces? Exista numeroase tipuri de usi sau sisteme de control de acces care pot fi instalate de cineva priceput si care te vor scuti de multe griji.

Sunt lucruri simple la care te-ai gandit, probabil, mai mult de o data. De ce sa nu le rezolvi pe toate intr-o singura zi? Cheama echipa Handyman pentru a iti face casa mai sigura si mai confortabila!

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult