Informatii utile

Nov 7, 2013

Cum sa iti feresti familia de pericolul nevazut din casa ta


De multe ori, pericolele pe care nu poti sa le observi cu ochiul liber pot fi riscante pentru tine si familia ta pentru ca va pot afecta sanatatea. Este vorba, in primul rand, de praful si mucegaiurile din aer care pot da nastere unor alergii, dureri de cap sau afectiuni pulmonare.

De multe ori, acestea exista in aer inca inainte de isi face simtita prezenta prin miros, moment in care te-ai putea alarma si angaja sa le gasesti sursa. Mucegaiurile se formeaza atunci cand exista exces de umiditate. Se  pot instala rapid intr-o camera in care, de exemplu, se gateste, iar mirosul specific va fi acoperit de cel al mancarii. Alteori se instaleaza in subsoluri si isi face prezenta doar in zilele ploioase.

Primul pas de a scapa de mucegaiuri este de a identifica locul in care acesta s-a format. Daca nu este vizibil, trebuie sa cercetezi loc cu loc pentru a gasi acele zone afectate de umezeala. Trebuie sa dai la o parte mobila, sa cercetezi toate camerele, sa intri in subsol sau in mansarda, daca ai asa ceva.

Sursa de umezeala poate fi o teava sparta care picura neobservat, scurgeri de apa pe la tocul ferestrei atunci cand ploua afara sau scurgeri nedepistate prin acoperis. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul unui instalator sau al unui tamplar atunci cand este cazul sa fie reparata tamplaria.

Urmatorul pas pentru o casa fara mucegai este eliminarea umezelei din aer si uscarea zonelor afectate. Incaperea trebuie aerisita suficient pentru cateva zile, cu geamurile sau usile deschise, pentru a se schimba aerul si a se usca peretii, podelele sau mobilierul afectat. Daca umiditatea este foarte mare sau ventilatia nu este suficienta, se poate apela la un dezumidificator care, in cateva ore, poate elimina excesul de umiditate din aer si din obiectele afectate.

Pasul urmator este eliminarea mucegaiului prins in pereti, parchet si mobilier. Pentru pereti ai nevoie de un zugrav pentru ca de cele mai multe ori nu este suficient doar sa vopsesti peste zona afectata. Este nevoie sa fie inlaturata vopseaua in care exista mucegaiul, sa fie refacuta tencuiala, data o amorsa si abia apoi vopsit peretele sau chiar intreaga camera.

Daca mucegaiul a afectat dusumeaua, trebuie sa apelezi la un tamplar care sa inlocuiasca lemnul afectat. Si piesele de mobilier trebuie verificate cu atentie, iar acolo unde este cazul, trebuie inlocuit un picior de masa sau scaun, un blat de bucatarie sau spatele unui dulap. Nu trebuie sa ramana in casa nici o bucata de lemn afectata de mucegai, deoarece acesta va continua sa dezvolte si sa se imprastie in aer.

Nu doar mucegaiul poate afecta sanatatea. Atunci cand este folosit un aparat de aer conditionat, filtrele trebuie schimbate periodic si chiar diverse elemente ale aparatului trebuie curatate cu substante speciale. In aparatele de aer conditionat isi pot gasi loc propice numeroase bacterii daunatoare sanatatii. Pentru a le elimina trebuie sa chemi periodic un specialist in aparate de aer conditionat nu  doar pentru reumplerea cu freon, ci si pentru a il curata corespunzator.

Aerul trebuie mentinut curat, iar acest lucru este si mai important daca in casa sunt copii mici sau nou-nascuti. Pericolele invizibile pot fi de multe ori mai daunatoare decat cele vizibile, ia-ti masurile necesare pentru a le preveni si elimina.  

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult