Informatii utile

Nov 10, 2013

Cum sa transformi o casa mica intr-o locuinta spatioasa


Cu totii ne dorim o casa cat mai mare, cat mai spatioasa dar de multe ori nu stim sa gestionam foarte bine spatiul de care dispunem aglomerandu-l cu mobila inutila sau gresit aranjata, neutilizand eficient verticala in zonele din casa care ne-ar permite acest lucru, folosind electrocasnice care ocupa mai mult decat este nevoie.

Dincolo de cateva reguli simple, se pot folosi numeroase trucuri care sa ofere impresia de spatiu chiar intr-un loc mai putin generos.

Pentru fiecare camera din casa pot fi urmate anumite reguli pentru a deveni mai spatioase fara a fi nevoie sa darami sau sa muti peretii.

Bucataria devine repede una dintre cele mai aglomerate incaperi. Gandeste-te in primul rand daca folosesti eficient spatiile anexe: debarale, balconul, subsolul sau mansarda pentru ca nu ai nevoie de tot, mereu la indemana. Debaraua este locul in care poti si trebuie sa gandesti la maxim pe verticala. Rafturile incastrate de la un perete la altul, daca debaraua nu este mare sau pe tot peretele de jur imprejur pentru un spatiu ceva mai generos trebuie sa fie inaltate pana sus, la tavan. Distantele dintre polite sunt cheia in aceaste locuri pentru a ocupa cat mai eficient spatiul. Un truc foarte bun este de a apela la un tamplar care sa faca niste rafturi ce se pot muta usor mai sus sau mai jos asemenea rafturilor de la frigider. De exemplu, toamna este util sa ai rafturi dese de inaltimea unui rand de borcane iar in timpul verii poti renunta la o parte din acestea pentru a face loc oalelor sau vaselor mai inalte eliberand dulapurile din bucatarie.

In bucatarie poti sacrifica unul din perete pe care sa pui un dulap inalt pana in tavan, pe toata verticala pentru a elibera eventual peretele opus creand si dand impresia de spatiu. Important este ca aici sa lasi geamurile cat mai libere pentru a patrunde cat mai multa lumina. Lumina si vederea cate exterior ofera perspectiva marind cumva in mintea noasta si spatiul din interior.

Aranjarea mobilei de bucatarie trebuie sa fie ergonomica asfel incat sa ai la indemana toate sertarele bine organizate cu toate ustensilele iar, pe cat posibil, blatul pe care pregatesti ingredientele sa fie intre chiuveta si aragaz pentru a elimina miscarea inutila prin bucatarie. Alege o masa de bucatarie care se strange cat mai mult atunci cand nu ai nevoie de ea eliberand spatiul si putand sa te misti usor atunci cand pregatesti retetele tale favoite. Pentru mobila de bucatarie alege culori deschise care ofera senzatia de spatiu mai mare.

Atat in baie cat si in bucatarie incearca sa folosesti electrocasnice multifunctionale daca nu ai spatiu suficient: o masina cu uscator in loc de masina si uscator, un frigider cu congelator sau un robot de bucatarie multifunctional care te poate ajuta sa elimini multe ustensile.

In sufragerie foloseste minimum de mobila. Nu este loc de sentimente, ca un fotoliu este mostenit sau un taburete il ai cadou de la nasi. Nu folosesti? Arunca, imprumuta sau vinde. Ascunde firele si daca este nevoie, cheama un electrician pentru a monta mai multe prize in perete. Cablurile, firele, prelungitoarele dau mereu impresia de dezordine, ingramadeala. Daca incaperea nu este foarte generoasa, renunta la orice briz briz de pe pereti si cheama un zugrav pentru a trece la alb. Foloseste cel mult un tablou discret pe un perete, daca esti adepta acestora si alege un peisaj de exterior care sa mareasca impresia de spatiu.

Atat in living room cat si in dormitor alege in general una sau doua piese masive de mobilier in locul mai multor piese mai mici iar televizorul prinde-l, daca este posibil, in perete eliminand masuta specifica ce ocupa in general destul loc.

Chiar si pentru biblioteca poti folosi rafturi moderne, in forme fluide in locul corpurilor greoaie si masive mai ales ca la moda sunt acum e-bookurile.

Baia este un alt spatiu aproape mereu insuficient. Aici ar trebui sa apelezi la un tamplar care sa iti construiasca niste module pe dimensiunile din baia ta in locul corpurilor standard din magazin. Pune pe cat posibil rafturi deasupra toaletei. Este mai mereu un loc irosit. In baie isi are neaparat locul o oglinda cat mai mare deasupra chiuvetei iar lumina este la fel de importanta. Un electrician iti poate pune mai multe spoturi, instalate si pozitionate inteligent astfel incat sa puna in valoare spatiul oricat de mic ar fi el.

Impresia de libertate de miscare intr-o casa este in general data de modul cum gestionezi holurile de trecere. Daca acestea sunt aglomerate de mobila, cuiere care te impiedica sa treci usor dintr-un loc in altul, vei avea mereu senzatia de sufocare. Mai degraba sacrifica un colt in una din camere dar lasa pe cat posibil holurile si coridoarele libere.

Mereu este loc de mai bine si de mai mult spatiu. Cauta mereu piese de mobilier mai utile, mai ergonomic construite. Inspira-te din revistele de specialitate si nu ezita sa schimbi ceva atunci cand simti ca iti ocupa prea mult spatiu.

Intr-o casa nu se pune problema se spatiu util sau neutil. Orice centimetru cub, chiar daca nu pasesti pe el, iti poate oferi senzatia de o mai mare libertate si implicit, un confort sporit.

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult