Informatii utile

Nov 10, 2013

Cum iti pregatesti casa pentru cel mai nou membru al familiei


Un nou nascut inseamna o schimbare radicala in viata unui cuplu si cateva schimbari majore in casa.

Camera copilului este principala tinta a modificarilor pe care va trebui sa le faci cu un patut nou sau la inceput doar un leagan, dulapuri noi, desene si decoratiuni specifice. Primul lucru pe care trebuie insa sa il faci cu cateva saptamani inainte de venirea copilului este o curatenie generala cu interventia unui zugrav. O vopsea noua care sa improspateze peretii, verificarea colturilor pentru eventuale pete de igrasie si mucegai care implica operatiuni speciale sunt obligatorii. Chiar daca este vara, probabil ca stii de cu o iarna inainte daca peretii, mai ales cei exteriori au avut astfel de probleme. Ar fi bine sa verifici si tamplaria iar daca este cazul sa schimbi si sa pui geamuri termopan pentru a elimina curentul pe cat posibil. Verifica si usile cat de bine se inchid cu ajutorul unui tamplar si daca este cazul, schimba broasca cu ajutorul unui lacatus. Orice mic scartait sau zgomot se va auzi ca o trompeta atunci cand abia ai reusit sa il culci pe copil. Cheama si un electrician pentu a verifica instalatia electrica din camera, intrerupatoaele sau stecherele. Aerul pe care il degaja acestea cand se ard poate fi foate toxic.

Daca in viitoarea camera a copilului ai instalat aer conditionat, o idee buna ar fi sa il muti in alta camera deoarece in primii ani nu prea il vei folosi in acea camera. Cel mai simplu pentru aceasta operatiune este sa chemi un specialist in aer conditionat. Te va ajuta sa il muti mult mai usor.

Decorarea poate insemna un nou tapet sau chiar desene pe perete. Poti gasi persoane cu mult talent care sa tansforme radical aspectul peretilor.

Mobilierul specific tebuie sa includa si un dulap cu sertare speciale pentru hainele copilului. Nu trebuie sa uiti de masa de infasat, esentiala pana cand cel mic face macar un an.

Nu doar camera copilului va trece prin transformari. Desi nu chiar din primele luni dupa nastere, intreaga casa se va remodela lasand la nivelul celor 50-60 de centimetri accesibili mersului de-a buselea doar piesele de mobilier inofensive. Vei avea probabil nevoie de niste rafturi suspendate sau niste chei ori sisteme speciale de inchidere a sertarelor aflate la joasa inaltime. Prizele trebuie acoperite si cablurile pe cat posibil sa dispara. Nu ar fi rau sa chemi un electrician sa iti monteze mai multe prize in perete pentru a scapa de prelungitoare sau tripluri inutile.

Modificari vei mai face an de an pe masura ce copilul va creste iar casa se va schimba usor, usor, dintr-o casa de tineri casatoriti intr-o casa de parinti cu copii.

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult