Informatii utile

Feb 22, 2014

Electrician Handyman despre protectia la supratensiuni


Supratensiune nu inseamna cresterea tensiunii din reteau electrica cauzata de variatia sarcinii electrice. Un electrician va poate spune ca nu este considerata supratensiune nici in cazul in care depaseste constant 230V datorita situarii transformatorului in apropierea retelei de alimentare electrica.

Supratensiunea intr-o instalatie electrica - inseamna impulsuri de tensiune de scurta durata care pot atinge mii de volti. Aceste supratensiuni pot fi atinse in timpul unei furtuni de exemplu. Cea mai veche metoda de protectie este decuplarea aparatelor electrice de la retea dar aceasta metoda presupune prezenta omului.

O situatie mai putin cunoscuta este cea in care supratensiunea este produsa de inductia electromagnetica, prin cuplarea repetata a aparatelor de sarcina conductiva sau inductiva.

Ce spune electricianul nostru - aceasta a doua varianta desi cu un nivel maxim mai redus in comparatie cu supratensiunile create de fulgere, sunt mai daunatoare si pot patrunde in retea fara niciun obstacol.

Electricianul Handyman va recomanda investitia in sistemele de protectie la supratensiuni deoarece va pot salva sume importante de bani din reparatia sau inlocuirea aparatelor electrice avariate.

Protectia de baza este metoda in care toate aparatele ca nu se afla sub tensiune sunt aduse la potential electric uniform fiind legate printr-o bara de egalizare a potentialelor.

Orice electrician profesionist va poate spune ca aducerea la potential uniform inseamna legarea corpurilor si conductoarelor (retea de apa, sistem de incalzire, gaze, antene si telecomunicatii) la o bara colectoare pentru obtinerea unui potential identic sau asemanator.

Realizarea de catre un electrician a unui astfel de sistem poate preveni deiferentele de tensiune dintre aparatele unei retele electrice. La bara de egalizare a potentialelor se vor lega toate conductoarele de protectie, impamantare.

Un element important al retelei de impamantare este legarea tuturor obiectelor conductoare si a armaturilor in cazul structurilor din beton armat.

O alta metoda de protectie realizata de un electrician va fi paratrasnetul. Acesta se compune din receptorul pentru fulger, dispozitivul de transmisie si impamantare prin prizele de pamant.

Conform normativelor, constructiile cu o inaltime mai mare de 20 m vor fi obligatoriu prevazute cu paratrasnet. Totusi avand in vedere ca fulgerul nu cunoaste standardele, electricianul nostru va recomanda protejarea cladirilor si in cazul in care nu aveti aparate electronice sensibile.

Pentru protectia interioara va recomandam utilizarea dispozitivelor contra supratensiunii, acestea dispozitive asigura scurte intreruperi de curent numai pe durata supratensiunii.

Instalator sanitar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Instalatori profesionisti cu o vasta experienta in domeniul instalatiilor sanitare si termice cat si in interventii de urgenta instalatii sanitare, interventii urgente
pentru oprirea inundatiilor, refulari, desfundare canalizare, etc.

Vezi mai mult

Electrician Bucuresti

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Serviciu de reparatii electrice care vine cu o solutie pentru cei care cauta electrician – o solutie de reparatii instalatii electrice eficienta, rapida si care va ofera
garantia unei reparatii electrice prestate de un electrician autorizat.

Vezi mai mult

Zugrav / Zidar

INTRETINERE TEHNICA ASOCIATII LOCATARI CU REPARATII GRATUITE INCLUSE DE LA 5 LEI/ APARTAMENT/LUNA

Punem la dispozitia clientilor o echipa de constructori cu experienta in domeniul: zugravit, zidarie, montaj gresie, montaj faianta, montare parchet, etc.
Zugravi, zidari si parchetari cu experienta.

Vezi mai mult